Haven integreert Chainlink om zijn missie om particuliere gedecentraliseerde financiering mogelijk te maken verder te zetten

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Haven samenwerkt met Chainlink om een gedecentraliseerde Oracle-service te bieden voor XHV, xUSD en alle toekomstige xAssets.

Haven is een op Monero gebaseerd protocol voor het creëren van privé-stablecoins en activa. Met de eerste private stablecoin van Haven, xUSD, kan iedereen zijn geld in volledige privacy opslaan en overboeken.

Hoewel aanvankelijk gepland als een toekomstige netwerkupgrade, zullen de services van Chainlink nu worden gebruikt voor de lancering van de eerste private stablecoin van Haven, xUSD. Dit is een belangrijke stap in de richting van ons doel van decentralisatie en weerstand tegen censuur en versterkt de toewijding van Haven aan particuliere gedecentraliseerde financiering.

Tijdens de protocolontwikkeling was het Haven-team zich bewust van de noodzaak om elke waargenomen controle over de prijsfeeds die aan het netwerk ten grondslag liggen, weg te nemen. Om dit te bereiken, is het ontwerp bedoeld om een verscheidenheid aan Oracle-providers mogelijk te maken, wat in de loop van de tijd schaalbaar is.

In de beginfase hebben we met het Zel-team gesproken over een oplossing. Vanwege projecttiming en logistiek is dat werk tijdelijk opgeschort. Bovendien is de visie voor Haven de afgelopen maanden uitgebreid van alleen het aanbieden van private stablecoins tot het toevoegen van de mogelijkheid voor complexere gedecentraliseerde financieringsapplicaties.

De behoefte aan veelzijdige en goed gedistribueerde dataproviders wordt als essentieel beschouwd voor de lancering van xUSD op mainnet. Chainlink kan Haven nu helpen met dit cruciale stuk projectinfrastructuur.

Chainlink is hard op weg een van de meest gerespecteerde en capabele Oracle-oplossingen in de crypto-ruimte te worden. Ze staan bekend om hun veiligheid en betrouwbaarheid en worden gebruikt door grote ondernemingen, grote beurzen en andere DeFi-projecten. We denken dat dit een goede match is met de ambities van Haven en de verwachte groei die we de komende maanden en jaren verwachten.

Belangrijk is dat Haven het eerste op Monero gebaseerde project is dat samenwerkt met Chainlink aan Oracle-services.

Vandaag lanceren we de xUSD-stagenet voor openbare tests vóór de lancering van mainnet. Deze stagenet bevat een aangepast Chainlink-orakel voor XHV naar xUSD-uitwisselingen. xUSD zal fungeren als de basislaag voor het uitbouwen van het Haven-netwerk tot een toonaangevende leverancier van gedecentraliseerde particuliere financiering. Meer informatie over deelname aan de etappe is te vinden hier.

Johann Eid, Product Manager bij Chainlink, verklaarde: “We zijn verheugd om de groei van een privacygericht project als Haven te stimuleren door hun kritieke protocol te voorzien van veilige, gedecentraliseerde prijsgegevens. Hun private stablecoin-netwerk draagt bij aan de privacy van de gebruiker in een DeFi-ecosysteem en we zijn blij dat Chainlink dit kan helpen realiseren door middel van hoogwaardige marktgegevens. "

Over Chainlink

Als je een ontwikkelaar bent en je smart contract wilt verbinden met bestaande data en infrastructuur buiten de onderliggende blockchain, neem dan contact op met Chainlink hier​Ze kunnen u helpen snel en veilig uw data-enabled applicatie of Chainlink Prijsreferentiegegevenscontract op mainnet vandaag. U kunt ook een bezoek brengen aan het documentatie voor ontwikkelaars of doe mee aan de technische discussie op Onenigheid​Lees meer door het Chainlink-website of volg ze Twitter of Reddit.

Kettingschakel is een gedecentraliseerd oracle-netwerk waarmee slimme contracten veilig toegang krijgen tot off-chain datafeeds, web-API's en traditionele bankbetalingen. Chainlink wordt consequent geselecteerd als een van de beste blockchain-technologieën door toonaangevende onafhankelijke onderzoeksbureaus zoals Gartner. Het staat erom bekend zeer veilige en betrouwbare orakels te leveren aan grote ondernemingen (Google, Orakel en SNEL) en het leiden van slimme contractontwikkelingsteams zoals Polkadot / SubstraatSynthetixLoopringAaveOpenLawEtheriscConflux, en vele anderen.

nl_NL_formalNederlands (Formeel)