Haven publiceert White Paper over Core Protocol 3.0 

Om Haven te introduceren bij nieuwe gebruikers en platforms over de hele wereld, publiceren we vandaag een grote herziening van het whitepaper van Haven. Dit is de tweede aankondiging die werd gedaan tijdens het meerwekelijkse "Aankondigingsseizoen" van Haven, na de introductie van gisteren Haven 2.0 Tariefstructuur

Het eerste whitepaper van Haven Protocol - waarin het concept van 'offshore opslag' voor het eerst werd geschetst - werd gepubliceerd in 2018. Sinds die tijd is Haven volledig herzien met een door de gemeenschap geleid ontwikkelingsteam, een nieuwe codebasis en talrijke wijzigingen aan het kernprotocol . Al dit werk leidde tot de succesvolle lancering van 's werelds eerste private stablecoin (xUSD) in juli 2020. 

U kunt nu de whitepaper over Core Protocol 3.0 lezen hier

Deze whitepaper beschrijft de kernfunctionaliteit die wordt geboden door het Haven-protocol. Andere functies van de tweede laag worden in dit document niet behandeld en zullen van geval tot geval afzonderlijk worden behandeld.

Het Witboek Core Protocol 3.0 bevat gedetailleerde uitleg van het innovatieve werk dat de ontwikkelaars van Haven de afgelopen twee jaar hebben voltooid, zoals de eerste werkende implementatie van een "gekleurde munt" -model op het Cryptonote-protocol.

Het bevat ook een nieuwe discussie over de interactie van het gekleurde muntenmodel van de Haven met een variabele wisselkoers die vereist is om privé xUSD-transacties op het netwerk mogelijk te maken. De whitepaper geeft details over hoe Haven onveranderlijke prijsinformatie verzamelt, inputs omzet in outputs op basis van die prijs, transactie-informatie valideert zoals elke andere private Cryptonote-transactie, en valideert dat nauwkeurige prijzen zijn toegepast op beurzen terwijl de privacy van de gebruiker wordt beschermd.

Ten slotte bevat de whitepaper Core Protocol 3.0 details over de samenwerking van Haven met ChainLink om veilige, gedecentraliseerde prijsinformatie aan het netwerk te verstrekken. Het bespreekt ook waarom het protocol flexibiliteit biedt bij het ontdekken van prijzen en de mogelijkheid om in de loop van de tijd orakels toe te voegen, te ruilen en te verwijderen om ervoor te zorgen dat Haven de beste gegevens in zijn klasse nu en in de toekomst gebruikt.

nl_NL_formalNederlands (Formeel)