Haven zal upgraden naar Monero v0.16, xUSD Web Vault opnieuw starten

Het Haven-team zet zich in voor het creëren van een robuust en duurzaam ecosysteem van privéactiva die voor iedereen ter wereld beschikbaar zijn.

Het Haven-team zet zich in voor het creëren van een robuust en duurzaam ecosysteem van privéactiva die voor iedereen ter wereld beschikbaar zijn. Onze release van de eerste private stablecoin (xUSD) was slechts de eerste stap in deze langetermijnmissie.

Om ervoor te zorgen dat de gebruikers van Haven toegang hebben tot de nieuwste privacyinnovaties die zijn ontwikkeld door de fantastische Monero-gemeenschap, kondigen we vandaag een belangrijke upgrade aan naar de codebase van Haven:

Haven zal deze maand upgraden naar Monero v0.16 en de webkluis opnieuw lanceren met xUSD-functionaliteit. 

Terwijl Haven zich voorbereidt om nieuwe gebruikers en nieuwe platforms aan boord te krijgen, is het van cruciaal belang dat we toegang tot de webkluis inschakelen en deze rebase van onze code voltooien. Dit is de derde aankondiging gedaan tijdens Haven's meerwekelijkse "Aankondigingsseizoen", na de introductie van de Haven 2.0 Tariefstructuur en uitgeven van Witboek over Core Protocol 3.0 van Haven

In mei 2020, Monero heeft versie 0.16.0.0 'Nitrogen Nebula' uitgebracht. De codebase van Haven gebruikt Monero v0.14 al meer dan een jaar, dus onze ontwikkelaars hebben hard gewerkt om een volledige upgrade naar v0.16 uit te voeren. Dit levert aanzienlijke upgrades op voor het netwerk van Haven, inclusief snellere daemon-prestaties en verbeterde Bulletproof-verificatie.

Misschien wel het belangrijkste is dat de upgrade van Haven naar Monero v0.16 ons in staat zal stellen om de webkluis snel opnieuw te starten met volledige functionaliteit voor xUSD-uitwisselingen en transacties. Met de webkluis kan iedereen, waar ook ter wereld, op elk apparaat xUSD gebruiken en volledige controle hebben over hun privéactiva in het Haven-ecosysteem.

Met de upgrade kunnen onze ontwikkelaars een nieuwe bibliotheek gebruiken voor het bouwen van de webkluis en een enkele codebase voor het bouwen van toekomstige versies van zowel de desktopkluis als de webkluis. Dit zal de ontwikkelingstijd en middelen aanzienlijk verminderen en het veel gemakkelijker maken om doorlopend onderhoud en upgrades van de Vaults uit te voeren. 

Ten slotte zal het upgraden naar Monero v0.16 in dit stadium onze protocolontwikkelaars in staat stellen om onmiddellijk over te stappen op meerdere activa en beginnen met het toevoegen van meer privéactiva aan het Haven-ecosysteem. Deze upgrade zal de eerste stap zijn naar de toevoeging van nieuwe xAssets, zoals xGOLD en xEUR. We blijven de lancering van xUSD volgen en bespreken opties voor toekomstige xAssets met onze community. 

Het ontwikkelingswerk voor v0.16 en de webkluis is al enkele weken aan de gang en we verwachten volgende week een v0.16-testnet te lanceren. Ons doel is om in oktober een hard fork uit te voeren (zodra het testen is voltooid) om deze upgrades live op het netwerk van Haven te lanceren.

nl_NL_formalNederlands (Formeel)