Haven integreert Band Protocol als primaire Oracle-provider

We zijn verheugd aan te kondigen dat Haven een partnerschap is aangegaan Band-protocol om een extra gedecentraliseerde Oracle-prijsfeed te integreren in het Haven-netwerk. 

Band Protocol biedt in eerste instantie een USD-prijsfeed voor XHV om in-Vault-conversies naar xUSD mogelijk te maken. We werken al nauw samen met Band Protocol om aanvullende prijsfeeds voor onze aankomende xAssets (xGOLD, xSILV, xEUR en xCNY) in fase twee te integreren en te testen. 

Het Band Protocol-orakel wordt momenteel gebruikt in het testnet en zal live gaan op het mainnet van Haven nadat de hard fork de v0.16-upgrade heeft geïmplementeerd. We zijn van plan Band Protocol te gebruiken als de primaire prijsaggregator voor het hele Haven-netwerk, waarbij het bestaande Chainlink-oracle een failover biedt in geval van downtime. 

We hebben Band Protocol gekozen als de primaire Oracle-provider omdat ze een aanzienlijk andere structuur hebben waardoor Haven de 'middelste laag' kan verwijderen. De bestaande structuur neemt prijzen uit het orakel van Chainlink en formatteert ze in een middelste laag die compatibel is met het prijsrecord van Haven. Door het Haven-protocol te upgraden om het Band-protocol te gebruiken, kunnen we deze middelste laag verwijderen, wat de kans op een gecentraliseerde serveraanval op de prijsfeed verkleint.

Band Protocol beheert een gedecentraliseerd oracle-netwerk op een onafhankelijke blockchain, BandChain genaamd, die geen enkele afhankelijkheid van het Ethereum-netwerk vereist en die ook hun service volledig onafhankelijk en betrouwbaar zal uitvoeren vanaf Haven. Band Protocol verwijdert de primaire afhankelijkheid van het orakel op de servers van Haven en neemt een extra stap weg in het xUSD-conversieproces om een meer gestroomlijnd en efficiënter mechanisme te creëren. 

Hoewel dit aanvalsvectoren niet helemaal elimineert, is het een cruciale stap in de richting van decentralisatie van Haven, wat een prioriteit is geweest voor ons team en de gemeenschap. We zullen ook de bespreking voortzetten met aanvullende gedecentraliseerde Oracle-providers als aanvulling op het Band-protocol. 

We kijken ernaar uit om samen met Band Protocol samen te werken bij het ontwikkelen van Haven met als doel gedecentraliseerd privégeld te leveren dat openstaat voor iedereen ter wereld. 

Over Band-protocol

Band Protocol is een cross-chain data-oracle-platform dat gegevens uit de echte wereld en API's verzamelt en verbindt met slimme contracten. Blockchains zijn geweldig in onveranderlijke opslag en deterministische, verifieerbare berekeningen, maar ze hebben geen veilige toegang tot gegevens die buiten de blockchain-netwerken beschikbaar zijn. Band Protocol maakt het mogelijk slimme contracttoepassingen zoals DeFi, voorspellingsmarkten en games on-chain te bouwen zonder te vertrouwen op het enige faalpunt van een gecentraliseerd orakel. Band Protocol wordt ondersteund door een sterk netwerk van belanghebbenden, waaronder Sequoia Capital, een van de beste risicokapitaalbedrijven ter wereld, en de toonaangevende cryptocurrency-exchange Binance.

Website | Wit papier | Telegram | Medium | Twitter | Reddit | GitHub

nl_NL_formalNederlands (Formeel)