Haven-netwerkvaluta's

Om te begrijpen hoe kapitaal door het Haven-netwerk stroomt, hebben we deze korte handleiding samengesteld om uit te leggen. De valuta's zijn allemaal met elkaar verbonden en van elkaar afhankelijk om nut en waarde te bieden aan gebruikers en het netwerk. 

Er zijn in wezen drie valutatypen in het netwerk en deze zullen hieronder worden beschreven:

XHV- De basisvaluta van Haven kan worden gezien als het onderpand van het netwerk. Het is vluchtig van aard waar de prijs van 1 XHV wordt bepaald door vraag en aanbod op de markt. Het is de ENIGE manier waarop alle andere activa binnen het netwerk kunnen worden gecreëerd.

xUSD- Dit is de valuta van de netwerkgateway en is een synthetische weergave van de Amerikaanse dollar. Zodra u XHV bezit, kunt u deze op elk moment omzetten naar xUSD om een stabiele waardeopslag te bieden. Door xUSD ingedrukt te houden, kunt u dat converteren (mint) naar een van de andere ondersteunde xAssets van het netwerk, zoals xGOLD, xCNY enz.

x-ACTIVA- Alle andere activa in het netwerk staan bekend als xAssets en kunnen alleen worden gemaakt door xUSD te converteren. Vrijwel elke asset kan aan het netwerk worden toegevoegd, zolang het protocol een betrouwbare, gedecentraliseerde prijsfeed kan aannemen, dan kan het worden ondersteund.

Dus de kapitaalstroom binnen het Haven-netwerk is als volgt:

XHV xUSD x-ACTIVA

Waarom door xUSD gaan?

Er zijn een paar redenen om het netwerk op deze manier in te stellen:

  • De Amerikaanse dollar is de reservevaluta van de wereld en zal dat waarschijnlijk in de nabije toekomst blijven. Het raakt de overgrote meerderheid van alle wereldwijde transacties en veel grondstoffen, waaronder olie, zijn geprijsd in USD.
  • Door een valuta te gebruiken die de meeste mensen herkennen en begrijpen, wordt het voor gebruikers gemakkelijker om hun portefeuille te waarderen en omrekeningskoersen te berekenen. 
  • Het vereenvoudigt delen van de codebase zonder afhankelijk te zijn van meerdere wisselkoersen voor een enkele transactie, wat de veerkracht en betrouwbaarheid verbetert.
  • Het stelt gebruikers in staat om alle andere xAssets tegen de USD te verhandelen, waardoor een reeks erkende handelsparen wordt geboden zonder het netwerk te hoeven verlaten.

OPMERKING: Als de Amerikaanse dollar op enig moment in de toekomst zijn wereldwijde reservestatus verliest, zal het een relatief eenvoudige taak zijn om het netwerk te draaien naar een alternatief dat geschikt wordt geacht voor het beoogde doel.

nl_NL_formalNederlands (Formeel)