Projectupdate januari 2021

Invoering

Het is een drukke start van 2021 geweest voor de Haven-ontwikkelaars en het team met veel gaande op de achtergrond ter voorbereiding op de volgende grote projectmijlpalen. Het wordt een zeer productieve Q1 voor het project en we kijken ernaar uit om binnenkort meer te delen. 

Voor nu is hier een korte blik op wat er de afgelopen maand tot dusver is gebeurd.

ThorChain-integratie

Aan de kant van Haven is het ontwikkelingswerk voor de ThorChain-integratie nu voltooid. We blijven samenwerken met het ThorChain-team om het integratieproces volledig te voltooien. Dit zal verschillende voordelen opleveren voor Haven- en ThorChain-gebruikers door een cross-chain liquiditeitsnetwerk te bieden, zodat iedereen kan wisselen tussen XHV (en andere xAssets) en andere ketens, waaronder BTC en ETH. Het biedt ook XHV- en xAsset-houders de mogelijkheid om liquiditeit te verschaffen aan de ThorChain-pools en in ruil daarvoor een rendement op hun munten te verdienen.

In ruil daarvoor geeft het Thor-gebruikers directe en eenvoudige toegang tot het ecosysteem van privéactiva van Haven.

xAsset-integratie

Het coderingswerk voor de multi-asset-integratie vordert goed en we verwachten op koers te liggen om xCNY, xEUR, xGold en xSilver op mainnet te hebben in Q1. Er zal in eerste instantie een gesloten testnet zijn dat gebruikmaakt van de CLI-kluis om de functionaliteit te bevestigen, voordat er een bredere basis wordt geopend voor aanvullende tests.

Naast dit werk zullen de ontwikkelaars de backend voor de xAssets koppelen aan de web- en desktopkluizen. Hiervoor is het merendeel van de UX / UI al compleet. 

Bijgewerkte vergoedingsstructuur

De laatste details worden gladgestreken voor een bijgewerkte tariefstructuur voordat deze in de codebase wordt geïntegreerd. Deze nieuwe structuur zal worden getest naast de xAsset-integratie. De bijgewerkte tariefstructuur is gepland om op hetzelfde moment live te gaan op mainnet als de xAsset hard fork.

Als resultaat van vele discussies met de gemeenschap en tussen het team, zijn er enkele belangrijke wijzigingen aangebracht in de manier waarop de vergoedingen werken om een hoog niveau van netwerkbeveiliging te bieden en tegelijkertijd een betere bruikbaarheid en flexibiliteit voor gebruikers in evenwicht te brengen.

Meer details hierover zullen worden gedeeld nadat de testnet-integratie is voltooid.

Upgrade van Desktop Vault

We hebben nu een volledig bijgewerkte versie van de Haven Desktop Vault (v1.2.2) live op mainnet. De Desktop Vault heeft verschillende belangrijke upgrades en verbeteringen aan de UX / UI ondergaan. De nieuwste versies voor Windows, MacOS en Linux kunnen hier worden gedownload: https://havenprotocol.org/products/

Deze upgrades betekenen ook dat de web- en desktopkluis nu grotendeels dezelfde back-endarchitectuur delen, zodat toekomstige updates veel gemakkelijker te beheren zijn op meerdere platforms.

Nieuwe features zijn onder meer:

Door gebruiker te selecteren herstelhoogte zodat gebruikers de blockchain opnieuw kunnen scannen vanaf elk bloknummer. Dit verbetert de synchronisatietijden waarbij een gebruiker niet de hele keten opnieuw hoeft te scannen. 

Een korte handleiding hierover is hier te vinden: https://havenprotocol.org/knowledge/vault-restore-height/

Ondersteuning voor lokale knooppunten De app geeft gebruikers nu de mogelijkheid om hun eigen node te gebruiken om het netwerk te beveiligen en om de veiligste methode te bieden voor het valideren van transacties. 

Verbeterde synchronisatie-informatie geeft gebruikers meer details over de synchronisatiestatus en de optie om de kluis te vernieuwen om vastzittende / lopende transacties in het netwerk bij te werken.

Een nieuwe Linux-versie is ook beschikbaar voor gebruikers van dat besturingssysteem. 

Polariteitsoverzicht

We zijn erg blij dat we zijn toegevoegd aan de Polarity Exchange met het handelspaar XHV / USDT dat nu live is. Polariteit biedt veel gebruikersvoordelen ten opzichte van volledig gecentraliseerde uitwisselingen, waaronder:

  • Geen KYC 
  • USDT-basisvaluta 
  • Snelle uitwisselingen 
  • Uw sleutels, uw munten 
  • Zeer lage vaste kosten - $0,01 per transactie
  • Hybride on-chain / off-chain beveiligingsontwerp 
  • Lage min en hoge max limieten 
  • On-chain 2fa multi-sig 

U kunt hier XHV verhandelen: https://polarity.exchange/ 

We zullen blijven zoeken naar partnerschappen met projecten en teams waarvan we denken dat ze voordelen kunnen bieden voor beide partijen en die helpen om financiële privacy voor iedereen te creëren.

Kennis basis

Er wordt gewerkt aan het opbouwen van een uitgebreide kennisbank voor alles wat met Haven te maken heeft en we voegen voortdurend nieuwe en bijgewerkte inhoud toe. Neem contact op als u een bijdrage wilt leveren of ideeën wilt hebben voor nuttige informatie die we kunnen opnemen om het woord over financiële privacy te verspreiden. 

Lees hier meer: https://havenprotocol.org/knowledge/

WooCommerce-integratie

Het integratiewerk voor de WooCommerce-plug-in is weer aan de gang na te zijn gepauzeerd tijdens de herontwikkeling van Desktop Vault. Zodra dit is voltooid, kunnen webwinkels op een eenvoudige manier Haven-betalingen in hun site integreren. Alle ondersteunde xAssets zijn gepland om te worden geïntegreerd, waardoor wereldwijde betalingen mogelijk zijn met een hoge mate van privacy voor gebruikers en bedrijven.

nl_NL_formalNederlands (Formeel)