Project Update maart 2021

Invoering

Opnieuw een grote maand voor Haven met enorm veel werk ter voorbereiding op de volgende grote projectmijlpaal, de lancering van xAssets op mainnet. Het zou onmogelijk zijn om alles te bespreken wat er met het project gebeurt, maar hier is een overzicht van de belangrijkste items. Zoals altijd, veel dank aan onze enthousiaste community voor het testen, bespreken en helpen verspreiden van wat wij geloven dat de toekomst van digitaal geld zal zijn. 

Voorwaarts en hoger ...

xAsset Testnet

De afgelopen weken hebben we meerdere testnets uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de xAsset-implementatie correct functioneert. Enkele van de tests zijn hieronder opgesomd:

  • XHV <> xUSD-conversies
  • xUSD- en XHV-overschrijvingen
  • xUSD <> xAsset-conversies
  • xAsset-overdrachten
  • Subadresfunctionaliteit
  • xAsset-kosten implementatie (0.3% + standaard tx-vergoeding)
  • xAsset tx ontgrendelingstijden (10 blokken ~ 20 minuten)

Update vergoedingsstructuur

Als onderdeel van het testnet voerden we ook gemeenschapsdiscussies rond een nieuwe deflatoire 'volatiliteitsverbranding' als onderdeel van de transactiekosten. Na lang nadenken en analyseren werd besloten dat de vergoedingen zouden worden gelaten zoals ze nu zijn totdat er verdere netwerkmonitoring en discussie zou kunnen plaatsvinden. Dit zal opnieuw worden bezocht nadat de eerste fase van xAssets naar mainnet is gelanceerd.

Zodra xAssets live zijn, is er een nieuwe vergoeding verschuldigd voor conversies tussen xUSD en xAssets van 0,3% (+ standaard tx-vergoeding). De extra timelock is niet van toepassing op dit type conversie, dus de standaard tx-tijd van 10 blokken (~ 20 minuten) is nog steeds van toepassing.

Alle details over de tariefstructuur zijn hier te vinden: https://havenprotocol.org/knowledge/transaction-fees/

Lancering van xAssets naar Mainnet

Nadat we het testnet met succes hebben uitgevoerd, zijn we nu erg verheugd om de lanceringsdatum voor xAssets aan te kondigen. We zullen een hard fork uitvoeren op blokhoogte 831700 (op of rond 12.50 uur UTC op 12 april 2021) om de nieuwe xAsset-codebase te implementeren en xEUR, xCNY, xAU (Gold) en xAG (Silver) te lanceren. 

Deze nieuwe activa (aangeduid als xAssets) zijn privé, synthetische representaties van reële activa, traditionele valuta's en andere financiële instrumenten. Bij gebruik binnen de Haven Vault, zal xAssets altijd hun beoogde waarde behouden dankzij het Haven "mint and burn" protocol en het gebruik van prijsorakels. Voor deze release gebruiken we opnieuw ChainLink.

Eenmaal gelanceerd, kunnen deze nieuwe xAssets via xUSD in uw Haven-kluis worden geslagen. xAssets kunnen vervolgens worden overgedragen van kluis naar kluis en weer worden geconverteerd naar xUSD met hetzelfde proces. Aanvullende informatie over xAssets en hun gebruik in het Haven-ecosysteem is hier te vinden: https://havenprotocol.org/knowledge/xassets-a-guide/

Belangrijke opmerking voor zwembaden en mijnwerkers- U moet upgraden naar de nieuwste daemon. De release zal v1.3.0a zijn en binnenkort beschikbaar op Github. 

Voor Haven-gebruikers hoeft u nog niets te doen. Op of voor 12 april moet u uw Haven-kluis upgraden om de nieuwe xAssets te kunnen gebruiken. 

Herconfiguratie van web- / desktopkluis

Parallel aan het xAsset-testnet zijn onze ontwikkelaars bezig geweest met het herwerken van de backend-architectuur voor de GUI-integraties om xAssets te ondersteunen. Het werk hieraan nadert zijn voltooiing en de laatste polijsting van de UI en UX wordt gedaan aan de voorkant. We zijn van plan om kort voor het openen van een openbaar testnet met interne testen te beginnen. We zijn van plan om alle kluizen, inclusief web en desktop, op tijd klaar te hebben voor de xAsset-hardfork op 12 april.

Thor Chain-integratie

ThorChain-integratie wacht momenteel op de definitieve integratie door het Thor-team voordat het live gaat. Er is momenteel geen datum voor bevestigd, maar we hebben regelmatig contact met hen. Zoals altijd zullen we de community op de hoogte houden.

Chainlink CNY Prijsfeed

Chainlink is doorgegaan met het leveren van veilige en betrouwbare prijsfeeds voor het Haven-netwerk. In maart maakten ze een nieuwe prijsfeed van de Chinese Yuan mogelijk op tijd voor de lancering van xCNY, 's werelds eerste private Yuan-gekoppelde stablecoin. Bekijk hier de live feedgegevens: https://data.chain.link/cny-usd

Haven-betaalpas

Pre-registratie is nu voor iedereen opengesteld. U kunt uw gegevens hier registreren op de nieuwe Haven Debit Card-website: https://havencard.io/

We verwachten dat de kaart ergens in april live gaat en we zullen iedereen op de hoogte houden van de voortgang. De kaart zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor gebruikers in de VS met plannen om deze in de loop van de tijd uit te breiden naar Europa, het VK en andere landen. We zullen iedereen hiermee op de hoogte houden van de voortgang.

Vermelding op CoinEx

We zijn erg blij dat we nog een beurslijst hebben toegevoegd om de toegang tot het Haven-netwerk verder te verbeteren. U kunt nu hier een XHV / USDT-paar verhandelen: https://www.coinex.com/exchange/xhv-usdt

Lijst van XHV / BTC-paar op KuCoin

Naast het bestaande XHV / USDT-paar en op veler verzoek van onze community hebben we een XHV / BTC-paar aan KuCoin toegevoegd. De handel is live en is hier toegankelijk: https://trade.kucoin.com/XHV-BTC

Gemeenschap

Er is enorm veel gemeenschapsactiviteit geweest met veel nieuwe recensies, video's en artikelen die over het project worden geschreven. Om samen te vallen met de lancering van de eerste fase van xAssets op het netwerk, hebben verschillende van onze communityleden vele uren besteed aan het maken van een artikel en video om de boodschap van financiële autonomie en vrijheid uit te dragen. We hebben ook een nieuwe pagina gemaakt om door de community gemaakte inhoud te laten zien ... bekijk het voor nieuws, recensies en enkele monsterlijke Tweet-threads: https://havenprotocol.org/knowledge/the-community-view/

Je kunt de video die onze nieuwe heldin 'Haven' introduceert hieronder bekijken en het bijbehorende bericht lezen: https://havenprotocol.org/2021/03/23/haven-2021-the-dawn-of-financial-freedom/

Deze video resulteerde in 283k tweet-impressies, waarmee de lancering van xAssets werd gepromoot. Fantastisch werkteam!

nl_NL_formalNederlands (Formeel)