Projectupdate april 2021

Invoering

Wat ooit als onmogelijk werd beschouwd, is zojuist gelanceerd op het mainnet van Haven. Na vele maanden coderen en testen is de eerste echte cryptonote-gebaseerde implementatie van gekleurde munten live gegaan. 

Dit markeert een nieuwe belangrijke mijlpaal voor het project en plaatst Haven in een zeer sterke positie om het go-to-protocol te worden voor iedereen die de controle over zijn financiën wil nemen en privé in meerdere valuta's wil opslaan en transacties wil uitvoeren. 

Er gebeurt nog veel meer met de projectupdate van deze maand….

xAsset Mainnet-lancering

We hebben nu met succes xAssets gelanceerd naar het mainnet van Haven. Dit betekent een enorme stap voorwaarts voor het protocol en zal de basis leggen om de komende maanden en jaren de toevoeging van veel meer activa aan het netwerk mogelijk te maken. Dit werd door velen binnen de cryptogemeenschap als onmogelijk beschouwd vanwege het niveau van privacy dat wordt gebruikt door de codebase Haven (Monero). 

Er is veel werk verzet om dit mogelijk te maken, waardoor een netwerk van activa uit de echte wereld op een blockchain kan worden weergegeven met behoud van de privacy en autonomie van de gebruiker.

De eerste fase van xAssets die is gelanceerd, zijn xAU (goud), xAG (zilver), xEUR (euro) en xCNY (Chinese yuan). 

 U kunt hier meer informatie over lezen:

https://havenprotocol.org/2021/04/12/artemis-fork/

Vault-upgrades

Als onderdeel van het startproces voor xAssets hebben de ontwikkelaars vele weken besteed aan het herwerken van de backend-architectuur van alle Haven-kluizen (Desktop, Web en CLI) om meerdere assets te ondersteunen. Nogmaals, na succesvolle tests zijn deze nu beschikbaar voor gebruik op meerdere platforms, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om tussen alle ondersteunde middelen rechtstreeks vanuit hun kluis te converteren.

Alle bijgewerkte versies van de kluizen zijn hier te vinden: https://havenprotocol.org/products/

Om nieuwe gebruikers te helpen, hebben we zojuist ook een korte handleiding uitgebracht om aan de slag te gaan met de Haven-kluis. 

Je kunt de video bekijken '5 minuten om uw eigen offshore bank te worden'hier: https://www.youtube.com/watch?v=ShWWgiFkr-k

Binnenkort komen er meer video's over extra functies en hulpprogramma's.

Edge Wallet-integratie

We zijn zeer tevreden om te bevestigen dat een nieuwe ontwikkelaar (@ j-berman) aan boord is gekomen om de integratie van Haven in de Edge Wallet te vergemakkelijken. Het voorbereidende werk is voltooid en er zijn lopende besprekingen met het Edge-team over het voltooien van de integratie en het verkrijgen van een andere opslagmethode voor Haven live. Deze integraties van derden zijn belangrijk voor de beveiliging en decentralisatie van het project en we zijn altijd op zoek naar verdere opties voor portemonnee-integraties.

ThorChain Mainnet-lancering

Na enkele maanden bouwen en testen, lanceerde Thorchain op 13 april met succes hun mainnet. De Haven-ontwikkelaars blijven samenwerken met het Thor-team om de Haven-integratie in hun platform af te ronden. Alle xAssets kunnen worden ingezet om een ThorChain-liquiditeitspool te creëren om houders een rendement op hun activa te geven.

Haven Protocol Stichting 

De Haven Protocol Foundation is nu opgenomen in de Kaaimaneilanden en markeert een nieuwe belangrijke stap voorwaarts voor de decentralisatie en toekomstig beheer van het project. We zijn actief op zoek om mensen aan boord te krijgen om betrokken te raken bij het runnen van de stichting, om de wensen van de gemeenschap te helpen sturen en faciliteren en om het project te begeleiden bij de overgang van de start- naar de groeifase.

De bestuursportefeuille die de projectfinanciering ontvangt, wordt binnenkort ondertekend aan de stichting en zal in de toekomst door die entiteit worden beheerd. Het zal worden beheerd in overeenstemming met de regels van de stichting en zal bestaan om de belangen van de voortdurende groei van het project te dienen. 

Explorer-update

De netwerkverkenner heeft een update ondergaan om xAssets te ondersteunen. U kunt nu de live circulerende voorraden van alle activa hier volgen: https://explorer.havenprotocol.org/supply

Update van de Network Analysis Tool

De netwerkanalysetool ondergaat momenteel een update om xAssets op te nemen. Binnenkort meer details, maar het zal het volgende bevatten:

  • Activiteitenfeed voor activaconversies
  • Overzicht en details voor alle live activa, inclusief het circulerend aanbod van activa en conversiedetails.

Momentopname van netwerkgebruik

Een nieuw item voor de maandelijkse updates wordt de netwerkmomentopname. Het is slechts om een indicatie te geven van de netwerkgroei en het xAsset-gebruik voor de voorgaande maand. Om te beginnen is hier de momentopname van april:

  • xAG = 3708 (oz)
  • xAU = 34,6 (oz)
  • xUSD = 5,28 miljoen
  • xEUR = 12787
  • xCNY = 757
  • XHV = 14,34 miljoen
  • Totale netwerkwaarde (TNV) = $301 miljoen

Teamwerving

Terwijl we van de start- naar de groeifase van het project gaan, zijn we actief het aantal teamleden aan het vergroten. Zoals hierboven vermeld, zijn we erg blij dat @ j-berman aan boord komt als ontwikkelaar die in eerste instantie zal zorgen voor de voortdurende integratie van Edge-portemonnee.

We zijn ook blij om aan te kondigen dat @jonny_u het team komt versterken om door te gaan met marketingplannen en om het projectbewustzijn te vergroten. Jonny heeft uitgebreide ervaring in digitale marketing en zal zijn eerste inspanningen richten op de conversietrechter, de website, het coördineren van de inspanningen van de gemeenschap en het lanceren van campagnes. Meer plannen volgen!

Gemeenschap

Zoals altijd is onze superactieve community druk bezig geweest om creatief te worden met een groot aantal Twitter-threads / artikelen en grafisch ontwerp. We zijn ook erg verheugd om te zien dat er een aantal diepgaande discussies in de gemeenschap gaande zijn over de toekomstige economie en vergoedingenstructuur. Uiteindelijk is dit een gemeenschapsproject en alle constructieve input wordt gebruikt om het protocol te versterken en te helpen slagen.

We hebben deze maand ook een aantal mijlpalen op sociale media bereikt met 15.000 Twitter-volgers en meer dan 6.000 gebruikers in Discord.

We zijn ook erg blij dat we in Messari's Pro-platform zijn opgenomen met een diepgaande blik op het verleden, het heden en de toekomst van het project. Dit gaat uit naar meer dan 65.000 abonnees, dus het is een andere belangrijke stap om het projectbewustzijn te vergroten.

nl_NL_formalNederlands (Formeel)