Een gids voor xBTC van Haven

Invoering

2009 was het begin van een van de grootste verschuivingen in de geschiedenis van het geld zelf. Bitcoin werd gelanceerd en door middel van een gedistribueerd grootboek gaf het iedereen, waar ook ter wereld, de macht om zonder toestemming rijkdom op te slaan en over te dragen, ongeacht jurisdictie of status.

XAssets van Haven Protocol

Het Haven-protocol heeft het concept van Bitcoin een stap verder gebracht. Door privacy toe te voegen en de mogelijkheid om te converteren tussen een keuze aan algoritmisch gekoppelde activa, kunnen gebruikers echte financiële vrijheid ervaren.

Door xUSD, samen met goud, zilver en andere belangrijke valuta op te nemen, hebben gebruikers binnen het Haven-ecosysteem een reeks stabiele activa.
Vandaag (04/05/2021) is xBTC aan deze lijst toegevoegd.

'S Werelds eerste, particuliere synthetische Bitcoin.

Dus waarom zou ik de xBTC van Haven willen gebruiken over de 'echte' Bitcoin?

Een goede vraag - en een die hieronder in detail zal worden behandeld. Kortom, de xBTC van Haven combineert het asset-nut van Bitcoin met de privacyverbeteringen van Monero. Met xBTC kan iedereen privacy behouden zonder wrijving, onbeperkte liquiditeit in de kluis en extreem lage overdrachtskosten.

Om een niveau van financiële privacy en autonomie te behouden, is het essentieel dat uw geld niet kan worden gecensureerd en dat uw rekeningen niet willekeurig kunnen worden bevroren. Met de digitalisering van geld wordt dit steeds moeilijker. Het transparante transactierecord van Bitcoin kan in de toekomst mogelijk systemische instabiliteit veroorzaken vanwege het risico dat slechte actoren (staat, institutioneel of individueel) uw saldo volgen en zelfs de toegang tot bepaalde adressen bevriezen. Dit gebeurt al op Ethereum en op account gebaseerde tokennetwerken.

Een valuta moet absolute fungibiliteit behouden om censuurbestendig te zijn. Met Bitcoin wordt dit steeds moeilijker te realiseren. Dankzij de standaard privacyset van Haven is elke eenheid van elk activum in het netwerk volledig vervangbaar, waardoor ze echte, digitale cash-achtige eigenschappen krijgen.

Een manier om naar het verschil tussen BTC en xBTC te kijken, is door de hulpprogramma's van activa en valuta's te vergelijken:

 • Activa hebben er vaak baat bij dat ze tot op zekere hoogte traceerbaar zijn, reserves en eigendomsoverdrachten aantonen of vertrouwen tussen zakenpartijen opbouwen door een of andere vorm van transparantie. Ze blijven vaak voor langere tijd in eigendom.
 • Valuta's profiteren daarentegen van het privé stromen, met lage kosten en snel vereffenen.

Misschien wel een van de beste soorten valuta, fysiek contant geld, trekt zich langzaam terug uit gecontroleerde financiële systemen, omdat het deze rol duidelijk te goed vervult voor sommige belanghebbenden. BTC streeft ernaar om de betere troef te zijn met zijn ijzersterke monetaire beleid. Haven's xBTC volgt dit actief en streeft ernaar om de betere valuta te zijn, echt digitaal geld op basis van BTC.

xBTC is de eerste aan cryptovaluta gekoppelde xAsset in het Haven-netwerk die live gaat op mainnet. xBTC volgt de realtime prijs van BTC via een orakelprijsfeed (https://data.chain.link/btc-usd) en biedt gebruikers verschillende voordelen ten opzichte van het aanhouden van de onderliggende waarde zelf.

Deze tabel geeft een overzicht van de voordelen van xBTC met meer informatie hieronder:

BitcoinxBTC
OverdrachtssnelheidTot enkele uren~ 20 minuten
PrivacyBeperkt - afhankelijk van L2-servicesStandaardprivacy voor alle rekeningen, saldi en transacties
FungibiliteitBeperkte vervangbaarheid door traceerbaarheidVolledig vervangbaar
LiquiditeitKan worden beperkt, afhankelijk van het handelsvolume op de beursOnbeperkte conversies binnen de Haven-kluis
ConversieverschuivingHangt af van het verhandelde bedragGeen slippage voor onbeperkte conversies binnen de Haven-kluis

Wat zijn de voordelen van xBTC

 • Handel tegen fiat-valuta's en grondstoffen in de Haven-kluis

Door xBTC aan te houden, kunnen Haven-gebruikers handelen tegen xUSD, en hebben ze ook toegang tot alle andere activa (xEUR, xCNY, xAU, xAG) in hun eigen Haven-kluis. Dit betekent dat wanneer er volatiliteit wordt waargenomen op de cryptocurrency-markten, holdings kunnen worden beveiligd door ze te koppelen aan stabiele activa.

 • Onbeperkte liquiditeit in kluis

Dankzij het mint & burn-protocol van Haven heb je altijd een onbeperkte hoeveelheid liquiditeit met de Haven Vault om te kunnen wisselen tussen xUSD en andere xAssets (inclusief xBTC) wanneer je maar wilt.

 • Geen uitwisselingsproblemen

Omdat er geen tegenpartij is voor het converteren tussen activa binnen uw Haven-kluis, hoeft u zich geen zorgen te maken over slippen. Dit is vooral belangrijk als u grote bedragen wilt omrekenen. Zodra u de omrekeningskoers bevestigt, wordt de prijs vastgesteld op 100% van het bedrag (minus 0,3% netwerkkosten).

 • Handel zonder tegenpartijrisico

Er is geen vereiste voor het matchen van bestellingen, aangezien Haven dient als een puur peer-to-protocol-service. Alle transacties worden uitgevoerd in uw Haven-kluis - dit betekent dat er geen derde partij vereist is om toestemming te geven of extra kosten in rekening te brengen. Een van de belangrijkste kenmerken van de Haven Vault is dat u te allen tijde controle houdt over uw geld (via privésleutels). Voer het bedrag in dat u wilt converteren, bevestig de omrekeningskoers en binnen een paar seconden is het klaar. 

 • Privacy

Het volledige Haven-netwerk, inclusief xBTC, erft de privacyfuncties van wereldklasse van Monero. Dit betekent in feite dat je, door gebruik te maken van de xBTC van Haven, toegang hebt tot een echt vervangbare en 'privé' Bitcoin. Meer details worden besproken in de Knowledge Base van Haven (https://havenprotocol.org/knowledge/is-haven-private/

De privacymogelijkheden van xBTC geven u standaard:

 • Transacties die alleen u beheert
 • Alleen u hebt toegang tot accounts
 • Alleen u kunt saldi bekijken
 • Goedkope conversies en transfers

Conversies worden vrijwel onmiddellijk bevestigd en voltooid in ~ 20 minuten (10 blokken).

Samenvatting

Wat wel duidelijk is, is dat xBTC een unieke kans biedt voor crypto-investeerders.

Kortom, het biedt een privé en vervangbaar activum zonder uitval van de wisselkoersen, onbeperkte liquiditeit en goedkope conversies en overdrachten.

xBTC is hier!

De Kennis basis is een geweldige plek om erachter te komen hoe u lid kunt worden van het privé-ecosysteem van Haven.

nl_NL_formalNederlands (Formeel)