Haven-protocol implementeert met succes Rollback Hard Fork

Vork 1 en terugdraaien voltooid

Vandaag heeft het Haven-protocol met succes een harde vork (versie 1.4.0) om de ketting terug te draaien naar blok 886575. Dit is deel één van een herstelplan in twee fasen om de Exploitaties van juni 2021 en het protocol versterken terwijl we bouwen aan de toekomst van particulier geld. Dank aan onze toegewijde gemeenschap voor het begeleiden van dit proces.

Achtergrond

Vanaf 22 juni 2021 vielen kwaadwillende hackers het Haven-protocol aan, waarbij ze misbruik maakten van verschillende gerelateerde kwetsbaarheden. Na de aanval werkte het kernteam van het protocol samen met partners om een brede herziening van het protocol en zijn processen uit te voeren. Dit werd gedaan om de potentiële impact te begrijpen en een veilig herstel van de exploit te garanderen. 

Het onderzoek bracht een aantal kwaadaardige transacties aan het licht. Het belangrijkste is dat het team een transactie heeft geïdentificeerd en geïsoleerd waarbij de hackers een onbekende hoeveelheid XHV hebben geslagen. Als gevolg hiervan werd een terugdraaiing voorgesteld aan de gemeenschap als de enige manier om de potentiële inflatie te verminderen, het protocol te beschermen en houders te beschermen. 

Het team raadde aan dat het optimale rollback-blok 886575 zou zijn (27 juni 2021, om 22:21:08 UTC). Naar aanleiding van deze aanbeveling werd op 8 juli een 24-uursstemming gehouden, waarbij de gemeenschap 95% voor een terugdraaiing stemde.

Nu de rollback met succes is geïmplementeerd, heeft het terugbrengen van alle functies van het protocol naar een werkende staat de hoogste prioriteit. Het team, samen met externe bijdragers en auditors, is gericht op het leveren van een bijgewerkte codebase die openbare munt- en brandgegevens in de transactievalidatie zal opnemen om ervoor te zorgen dat deze overeenkomen met de verborgen waarden in de berekening van het bewijs van waarde. 

Dit geeft het protocol een tweede validatielaag, zodat elke toekomstige poging om munt- en brandgegevens te manipuleren niet geldig is en de transactie zal worden afgewezen. Dit blokkeert alle aanvalsvectoren die verband houden met de mint- en burn-exploits.

Meer details over de hack en het herstelplan zijn te vinden in de Technisch overzicht van juni 2021 Exploits document uitgebracht op 7 juli en meer algemene informatie is te vinden op de website in de Kennis basis.

Om dit herstelplan te versnellen, heeft het kernteam besloten om twee afzonderlijke harde vorken in te zetten:

Vork 1

De eerste vork - vandaag met succes ingezet - heeft de keten teruggedraaid naar het veiligste blok, waardoor uitwisselingsportefeuilles opnieuw kunnen worden geopend, transacties in de keten kunnen worden hervat en mijnbouw met vertrouwen kan doorgaan. XUSD- en xAsset-conversies in de Haven Vault blijven echter gepauzeerd.

Vork 2

Na de rollback wordt nu een tweede hard fork gepland om xUSD- en xAsset-conversies opnieuw in te schakelen na voltooiing van externe audits van de bijgewerkte codebase. We werken snel samen met derde partijen om de nieuwe code te controleren en te herzien, maar nogmaals, dit proces kan niet worden overhaast. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de nieuwe conversievalidatiestructuur van het Haven-protocol veilig is.

De timing van de tweede vork moet nog worden bevestigd, maar het team zal ervoor zorgen dat er tijdens de ontwikkeling tijdig updates worden doorgevoerd.

Kluis-updates

Nu de rollback fork is geïmplementeerd, moeten gebruikers een bijgewerkte versie van (v1.4.0) van de Haven Vaults gebruiken om transacties uit te voeren. U kunt hier bijgewerkte links vinden:

We hebben ook een korte handleiding toegevoegd over het bijwerken van Haven Vaults aan de Knowledge Base van de website website hier

Dit is een belangrijke stap in de reis van het Haven-protocol. We waarderen de bijdragen van onze community, uitwisselingspartners en externe ontwikkelaars enorm bij het reageren op de exploits van juni 2021. We zijn ervan overtuigd dat het protocol veiliger zal zijn en beter voorbereid op de weg die voor ons ligt. We kunnen niet wachten om met jullie allemaal verder te bouwen aan de toekomst van privégeld.

nl_NL_formalNederlands (Formeel)