THORChain-integratieverklaring

De volgende verklaring is geschreven door onze communityleden.

Dus hier zijn we, een schijnbaar onbeduidend moment in de tijd in de discord-server van 's werelds eerste multi-chain DEX, beslissend over wat mogelijk een precedent zou kunnen vormen voor de toekomst van alle cryptovaluta. Staan we voor wat de originele Cypherpunks van cryptovaluta verzamelden en waar ze naartoe bouwden, of verlaten we het stadium links uit angst voor dezelfde repercussies die de originele chads onder ogen kregen en waartegen ze duwden. Als je bij jezelf denkt, is dat een beetje dramatisch voor een intro, eerlijk genoeg, maar dat trekt het niet verder van de waarheid.

Als knooppuntoperators van het netwerk moet u stemmen over wat er vooruit gaat en wat er achterblijft. Vandaag stem je voor privacy; meer specifiek, om te beslissen of THORChain & 9R Haven op zijn pad naar Stagenet zullen verplaatsen. Deze beslissing zal ongetwijfeld ook de weg vrijmaken voor toekomstige L1-privacyketens. Het werk is voltooid, de code is beoordeeld en het laatste stuk om "vooruit" te blijven duwen, is uw stem van vertrouwen.

Alle betrokken partijen begrijpen volledig dat dit toekomstige gevolgen kan hebben voor THORChain en zijn medewerkers. We hebben allemaal gezien wat er gebeurde met de gebeurtenissen rond Tornado Cash, dus we begrijpen dat het bij iedereen voorop staat. We begrijpen het gewicht van de beslissing, maar we zijn nog steeds van mening dat de juiste moet worden genomen.

De ironie van degenen die tegen privacy-integratie zijn uit angst om bepaalde entiteiten boos te maken, is dat THORChain andere zorgen heeft waarvoor privacy het mogelijke antwoord zou kunnen zijn. Zie je, L1-privacyketens zijn niet illegaal. In de meeste landen is het echter wel mogelijk om rendement te bieden zonder de juiste vergunning van banktoezichthouders. De strijd die op je pad komt, zal komen in de vorm van entiteiten die het ongereguleerde bankieren dat je al aanbiedt, willen stoppen. En als die strijd komt, als het zover komt dat je tegen een muur staat, zul je troost putten uit de wetenschap dat er een brug bestaat die je kunt oversteken naar het comfort van privacy. Die opt-in privacy zal bestaan vanwege de keuze die u vandaag maakt.

Zoals Chad Barrford zei: "THORChain is de ENIGE DEX die privacygerichte ketens zoals Monero en Zcash kan ondersteunen. Als dit project niet stand houdt met individuele vrijheid, is er niemand anders die dat kan. Als er toch een splitsing optreedt, zou ik de gemeenschap volgen die op weg is naar burgerrechten.” Hoewel Chad op dat moment geen melding maakte van Haven, was de bedoeling van het bericht duidelijk. Om te volgen, ging THORChain's eigen bericht aan de gemeenschap in op potentiële node-problemen en herinnerde iedereen eraan dat het de gebruiker is die de aansprakelijkheid draagt in een TX, niet de node-operator. “Natuurlijk is het de gebruiker. De portemonnee is een hulpmiddel, het knooppunt is de doorgever van gegevens, de mijnwerker is een validator van de gegevens. Het is duidelijk dat de gemeenschap verdeeld is, maar we geloven dat met de tijd iedereen zal beseffen dat er geen middenweg kan zijn als het gaat om financiële vrijheden.

De ontwikkelaars van Haven hebben deze integratie zonder veel hulp op zich genomen. Er is twee jaar gewerkt aan het schijnbaar onmogelijke; de integratie van een complexe CryptoNote-keten in het meest complexe systeem in heel crypto. Hebben we onderweg onze hobbels gehad? Ja. Innovatie heeft zijn kosten, iets wat uw ontwikkelaars en community ook op de harde manier hebben geleerd. Maar we zijn er. We zijn erin geslaagd het onmogelijke te doen, en zoals het lot zou willen, komt het allemaal op jou neer.

Push Haven naar Stagenet. Laten we eens kijken of het werk dat gedaan is echt veilig en compleet is, en laten we het laatste stukje van de cryptopuzzel neerleggen; multichain-swaps tussen alle ketens privé, transparant en alles. Geen enkele andere integratie in de toekomst zou een groter belang kunnen hebben en meer amplitudes van nut voor het ecosysteem van THORChain kunnen brengen.

Vernietig mijn geloof in crypto niet. Herstel het.

nl_NL_formalNederlands (Formeel)