Projectupdate oktober 2020

v0.16 Codebase-upgrade

Het ontwikkelingswerk voor de codebase v0.16 is bijna voltooid en het testen is aan de gang. Deze upgrade bevat verschillende protocolverbeteringen, waaronder:

  • Nieuwe xAsset-conversie- en transferkostenstructuur
  • Verbeteringen aan de prestaties van de daemon
  • Integratie van nieuwe Oracle-provider

Aangezien dit een aanzienlijke en belangrijke protocolupgrade is, zullen de tests verschillende fasen doorlopen om een vlotte afsplitsing en daaropvolgende werking van het netwerk te garanderen: 

Fase 1: Gesloten Testnet met CLI

Fase 2: Integratie van nieuwe vergoedingen / v0.16 in backend van webkluis en interne tests

Fase 3: Publieke release van webkluis op testnet om alle functionaliteit te doorlopen voordat deze wordt vrijgegeven aan mainnet

De belangrijkste focus voor dit testnet zal zijn om de correcte implementatie en weergave van de nieuwe tarieven te controleren. We hebben nog geen datum voor de vork vastgesteld. Zoals het testen concludeert, moeten we mining pools en exchanges 2 tot 3 weken van tevoren verstrekken om deze wijzigingen door te voeren.

Projectbeheer en procesregistratie

We zijn bezig met het aanbrengen van enkele wijzigingen in de manier waarop het project is gestructureerd en georganiseerd. Bedankt aan @mattyk om aan boord te komen als Delivery Manager en het team te helpen bij dit proces. 

Het team gebruikte oorspronkelijk Trello voor het merendeel van de dev-gerelateerde tracking, maar is overgestapt op Active Collab. Dit geeft ons veel meer inzicht in de dagelijkse taken waar elke ontwikkelaar en elk teamlid aan werkt en zal de coördinatie en communicatie in de toekomst verbeteren.

Whitepaper Vertalingen

Dank aan de leden van de Haven-community die hun taalvaardigheid hebben aangeboden om de nieuwe Haven-whitepaper te vertalen. We hebben Arabisch en Chinees live op de website en werken aan vertalingen voor Nederlands, Duits, Russisch en Spaans. Neem gerust contact met ons op als u in andere talen kunt helpen.

Ledger Hardware Wallet-integratie

Ledger-integratie is onderbroken omdat Ledger geen verdere applicaties accepteert om aan hun platform te worden toegevoegd. Voor zover wij weten, wordt dit gehouden tot juli 2021, maar we zullen de situatie volgen en ernaar streven om zo snel mogelijk Haven op Ledger te krijgen.

Haven Wiki en nieuwe FAQs

Er wordt gewerkt aan de voltooiing van de eerste versie van een Haven-wiki en nieuwe uitgebreide FAQ's. Dit biedt een veel uitgebreidere bron voor informatie over Haven die kan worden gedeeld met nieuwe gebruikers en helpt ons om meer gestroomlijnde ondersteuning te bieden voor de veelgestelde vragen die worden gesteld.

Update voor Desktop Vault

Marty is bezig met het doorwerken van de backend van de desktopkluis ter voorbereiding op de codebase-upgrade naar v0.16 en nieuwe vergoedingen. Dit zal voorafgaand aan de release een testnetfase doorlopen om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt en dat alle bekende bugs zijn verwijderd. 

Oracle-providers

We hebben een nieuwe Oracle-provider in het netwerk geïntegreerd als onderdeel van de protocolupgrade en deze worden gebruikt in het lopende testnet. We zijn ook in gesprek met een extra Oracle-provider om verder te decentraliseren en te zorgen voor een grotere netwerkbestendigheid. Meer details zullen worden gedeeld zodra we formele afspraken hebben gemaakt met deze provider.

nl_NL_formalNederlands (Formeel)