Projectupdate november 2020

Zoals altijd is het weer een drukke maand geweest om Haven te bouwen, dus hier is een kort overzicht van wat er aan de hand is:

v0.16 Codebase Testnet

Als onderdeel van de voorbereidingen om de codebase te upgraden naar Monero v0.16 hebben we meerdere testnets uitgevoerd. Deze hebben waardevolle gegevens en feedback aan de ontwikkelaars opgeleverd om een soepele splitsing en daaropvolgende werking van het netwerk te garanderen. 

We hebben onder andere het volgende getest:

-Laadtesten voor knelpuntenanalyse

-Band Protocol prijs feed testen en failover integratie / testen

-Implementeren van verbeterde foutmeldingen van testfeedback

-Testen nieuwe tariefstructuur (niet inbegrepen in v0.16) 

-Andere kleine UX / UI-bugs en verbeteringen

Veel dank aan alle communityleden die hebben bijgedragen aan het testnet en zeer nuttige inzichten en feedback hebben gegeven over alles, van foutmeldingen tot netwerkbelastingstests.

De laatste tests zijn zo goed als voltooid en alle beurzen en miningpools zijn op de hoogte gebracht. We zullen zeer binnenkort een datum voor de vork naar v0.16 aankondigen en alle gebruikers informeren over alles wat moet worden gedaan ter voorbereiding ervan.

Kennis basis

We migreren momenteel de inhoud van de kennisbank van Gitbook naar de website om volledige controle / toegang mogelijk te maken om deze up-to-date te houden. Het bevat een reeks nuttige bronnen, waaronder kluisgidsen en veelgestelde vragen. We hopen dit zeer binnenkort live op de website te hebben en zullen op zoek gaan naar input van de gemeenschap voor de inhoud.

Gebruikershandleiding

We zullen nieuwe gebruikershandleidingen in de kennisbank opnemen om de ondersteuning efficiënter te maken en gebruikers meer inzicht te geven in de manier waarop Haven werkt. De handleidingen bevatten web-, desktop- en CLI-kluizen, evenals een korte 'hoe het werkt' voor Haven-transacties.

Gebruikersvragenlijst

Binnenkort houden we een anonieme gebruikersenquête om ons te helpen begrijpen welke functies belangrijk zijn om ontwikkelingshulpbronnen op te richten en om beslissingen te nemen over de richting van het project. Hieruit zal geen persoonlijk identificeerbare informatie worden verzameld en het zou erg handig zijn om zoveel mogelijk van de Haven-gemeenschap erbij te betrekken. Binnenkort meer details hierover.

Instaswap-integratie

Zoals eerder aangekondigd, is Haven's basisvaluta XHV geïntegreerd in Instaswap, waardoor het netwerk een directe fiat onramp krijgt.

Het stelt iedereen in staat om XHV gemakkelijk en snel te kopen met behulp van een breed scala aan fiat- en cryptocurrencies. Meer details zijn te vinden op https://instaswap.io/

Desktop- en webkluis

Nieuwe versies van de Web- en Desktop Vaults worden afgewerkt en getest en zullen klaar zijn om online te gaan op het moment van de v0.16-fork. Voor het eerst zal de webkluis xUSD-conversie- en overdrachtfunctionaliteit bevatten, zodat gebruikers Haven op elk apparaat kunnen gebruiken, inclusief mobiel, tablet en computer. 

Er zijn verschillende nieuwe functies en bugfixes, waaronder:

- Implementatie van subadressen

-Integratie van v0.16 ter voorbereiding op codebase-upgrade

-Verbeterde foutmeldingen

-Verschillende bugfixes en prestatieverbeteringen

Whitepaper Vertalingen

We hebben verschillende aanbiedingen gekregen van communityleden om documentvertalingen voor ons uit te voeren. Tot nu toe hebben we de whitepaper laten vertalen in het Russisch, Chinees, Arabisch en Spaans. 

Er wordt gewerkt aan versies in het Nederlands, Frans en Duits, dus neem gerust contact op via Discord of Twitter als je kunt helpen met extra talen, want het helpt allemaal om het woord te verspreiden.

nl_NL_formalNederlands (Formeel)