Haven Transactiegids

Invoering

Haven deelt veel overeenkomsten met veel van de andere populaire cryptocurrencies, maar vanwege de inherente privacy zijn er een paar belangrijke verschillen. Een van de manieren waarop Haven verschilt, is de manier waarop transacties op het netwerk worden afgehandeld.

Deze gids gaat niet in op de technische details, maar is bedoeld om een eenvoudige uitleg te geven voor Haven-gebruikers om het meeste uit hun privéopslag te halen en om fouten te vermijden bij het direct overnemen van hun financiën.

Hoe werkt het?

De eenvoudigste manier om naar Haven-transacties te kijken, is door de deposito's (inputs) in een saldo te beschouwen als individuele bankbiljetten.

Bijvoorbeeld:

Als u 2 loten van 10 XHV in uw kluis deponeert, worden ze geteld als 2x 10 XHV 'biljetten'

Haven werkt vergelijkbaar met het uitgeven van briefjes in een winkel. Stel dat u iets wilt kopen voor 5 XZV, u geeft de winkelier een 10 XZV'-briefje en wacht op de wissel van 5 XZV.

Hetzelfde principe is van toepassing bij het gebruik van een van de Haven xAssets binnen het netwerk. Dus als u 5 XHV wilt overboeken van een 10 XHV 'notitie', blokkeert u het wisselgeld totdat de transactie is voltooid. Als u klaar bent, ontvangt u uw wisselgeld van 5 XHV. 

Wanneer toegepast op het gebruik van de Haven-kluis, betekent dit eenvoudig dat wanneer u een van uw stortingen overdraagt of converteert, deze worden 'vergrendeld' totdat de transactie is voltooid.

HEBBEN HINT- Wanneer u een saldo aan uw kluis toevoegt, is het de moeite waard om het op te splitsen in kleinere stortingen, zodat u veel kleinere 'bankbiljetten' hebt in plaats van één grote. Als u bijvoorbeeld 500 XHV heeft, wilt u deze misschien opdelen in 5 x 100 XHV-'notes'. Dit betekent dat wanneer u een transactie gaat doen (afhankelijk van de grootte), dit niet uw volledige saldo blokkeert.

HEBBEN HINT- Een andere gemakkelijke manier om uw geld te beheren, is door twee aparte kluizen te creëren, één voor langdurige opslag en één voor actiever, 'alledaags' gebruik. Op die manier kunt u kleinere stortingen overbrengen naar de actieve kluis, waar het eenvoudiger te beheren is.

…en onthoud

Dit principe is van toepassing op alle transacties binnen het Haven-netwerk, ook wanneer u converteert tussen XHV en andere xAssets. Het is vermeldenswaard dat het tot 7 dagen kan duren voordat conversies zijn voltooid, dus tenzij u uw volledige saldo converteert, is dat een andere reden om uw stortingen op te splitsen in kleinere bedragen.

nl_NL_formalNederlands (Formeel)