Projectupdate december 2020

Weer een super drukke maand voor het project met veel te rapporteren:

Upgrade van harde vork en protocol naar 'Artemis' 1.2.0

Als vervolg op een succesvol testnet hebben we nu een hard fork uitgevoerd om Haven 'Artemis' 1.2.0 te lanceren. Dit brengt veel upgrades naar de codebase, waaronder een update naar Monero v0.16. Het stelt ons in staat om de basis te leggen voor het hebben van meerdere activa op het netwerk en om integratiewerkzaamheden aan ThorChain cross-chain liquiditeit te starten. Het verbetert de verwerkingsprestaties van daemon en tx en stelt ons in staat de webkluis opnieuw uit te brengen met xUSD-conversiefunctie.

Infrastructuur

We zijn bezig met het aanzienlijk uitbreiden van de back-endinfrastructuur om te helpen met schaalbaarheid en servicebetrouwbaarheid. We zijn nu in staat om in korte tijd knooppunten in te zetten om pieken in gebruikersaantallen op te vangen. Om de censuurbestendigheid en uitbreiding van het netwerk te vergroten, zijn we ook bezig met het implementeren van infrastructuur in meerdere regio's van de wereld. We hebben momenteel de oostkust van de VS met plannen om binnenkort het VK en in de nabije toekomst Azië toe te voegen. Dit helpt gebruikers om altijd een verbinding beschikbaar te hebben, ongeacht de locatie.

Release van webkluis

Zoals hierboven vermeld is de Haven Web Vault nu gelanceerd op mainnet. Het geeft iedereen de mogelijkheid om op te slaan en transacties uit te voeren in zijn eigen digitale privékluis. We hebben ook xUSD-functionaliteit geïmplementeerd om gebruikers te laten converteren tussen XHV en xUSD vanaf elk apparaat, inclusief mobiel, tablet en desktop. De webkluis is hier toegankelijk: https://vault.havenprotocol.org/#/ en er zijn Vault-handleidingen en tips in de nieuwe kennisbank.

Upgrade van Desktop Vault

Na de splitsing werken we momenteel aan het upgraden en vrijgeven van de desktopkluizen voor Windows en MacOS. Dit is aan de gang en zou zeer binnenkort voltooid moeten zijn. We houden iedereen op de hoogte van de voortgang.

Integratie met ThorChain

Met de Thor-ketenklant hebben we flinke vorderingen gemaakt. De ontwikkelingsinspanningen aan beide kanten vordert snel en we zullen vroeg in het nieuwe jaar een volledig functionele integratie lanceren.

De Thorchain-samenwerking is een essentieel onderdeel van het groeiplan van Haven Protocol. Het is een gedecentraliseerd cross-chain liquiditeitsnetwerk dat XHV en uiteindelijk alle xAssets ten goede zal komen. Het geeft ThorChain-gebruikers ook toegang tot een reeks privéactiva op het Haven-netwerk. 

Je kunt onze repo hier volgen: https://github.com/haven-protocol-org/thor-chain-client

Kennis basis 

De kennisbank is nu live op de Haven-website hier: https://havenprotocol.org/knowledge/ Dit is een werkend en evoluerend deel van de website en biedt gebruikers een efficiënte manier om meer details over alle aspecten van het project te weten te komen. Het stelt het team en de gemeenschap ook in staat om een eenvoudiger ondersteuningsnetwerk te bieden aan nieuwe gebruikers door links te hebben naar alle secties van de KB. Dit heeft veel onderdelen en we moedigen iedereen aan om suggesties voor inhoud en feedback over bestaande items te doen.

Vermelding op KuCoin

We zijn erg blij dat we op KuCoin zijn genoteerd met een XHV / USDT-handelspaar en willen de genereuze communityleden bedanken die hebben bijgedragen aan de kosten hiervan. Het is weer een belangrijke stap voorwaarts voor het project om toegang te krijgen tot de liquiditeit van activa en deze te vergroten. Het is ook een sterke verklaring van hoe onze gemeenschap het belang vindt om van Haven een succes op de lange termijn te maken en niet alleen een trendy 'buzzword'-project dat binnen een paar maanden komt en gaat.

Integratie met polariteit

We zijn verheugd dat we het noteringsproces op de Polarity Exchange zijn begonnen https://polarity.exchange/. Deze integratie biedt veel belangrijke voordelen voor gebruikers en we denken dat het echt goed past bij het ethos van Haven. Het maakt gebruik van verschillende voordelen ten opzichte van traditionele gecentraliseerde uitwisselingen, waaronder geen KYC-vereisten, en het is niet-bewarend waarbij gebruikers te allen tijde de controle over hun sleutels (munten) behouden. Ze kunnen snelle transacties uitvoeren en kunnen gebruik maken van een market-making pool voor beide zijden van het handelspaar XHV: USDT om de liquiditeit te vergroten en te allen tijde lage spreads te helpen behouden. Bovendien rekenen ze slechts $0.01 per transactie, ongeacht de grootte.

Website- en WP-vertalingen

We hebben nu meerdere website- en WP-vertalingen live en willen alle communityleden bedanken die de tijd hebben genomen om deze uit te voeren. Whitepapers zijn hier te vinden:https://havenprotocol.org/whitepaper/

nl_NL_formalNederlands (Formeel)