Haven Protocol Project Beoordeling 2020

2020 was een zeer succesvol jaar voor het project en ging echt over het creëren en lanceren van de basis voor de groei en adoptie van Haven. 

Met dat in gedachten hebben we een samenvatting gemaakt van wat het Haven-team en de community dit jaar hebben bereikt.

Wissel aanbiedingen uit

Dit jaar zijn er verschillende nieuwe uitwisselingsvermeldingen en aan / uit-hellingen geweest die de toegang tot Haven gemakkelijker hebben gemaakt. We zullen doorgaan met het nastreven van aanvullende aanbiedingen waarvan we denken dat ze waarde kunnen toevoegen naarmate het project blijft groeien.

Technische integraties en partnerschappen

Deze integraties waren essentiële stukjes van de legpuzzel om de netwerkbeveiliging van Haven te verbeteren en om het nut en de waarde voor onze gebruikers uit te breiden. We hebben dit jaar veel interesse in Haven gezien en zijn erg blij dat we verschillende belangrijke samenwerkingsverbanden hebben gesloten met andere gelijkgestemde projecten:

Kettingschakel- Gedecentraliseerde Oracle-prijsfeed om de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de xUSD-omrekeningskoers te garanderen.

Band Protocol Meerdere orakels zullen essentieel zijn als we het netwerk laten groeien om de betrouwbaarheid van de service te garanderen en daarom zijn we erg verheugd om samen te werken met Band Protocol voor een toekomstige integratie. 

ThorChain- Integratie met de gedecentraliseerde liquiditeitspools van ThorChain biedt Haven-gebruikers extra liquiditeit voor het betreden / verlaten van het netwerk en de mogelijkheid om rendement te behalen door xUSD / XHV op hun LP's te zetten. Deze samenwerking geeft Thor-gebruikers ook toegang tot het privé-ecosysteem van Haven.

Polariteitsuitwisseling Dit wordt de eerste DEx-integratie van Haven en biedt gebruikers veel voordelen, waaronder geen KYC, lage kosten en het behouden van controle over uw munten. Het moet begin Q1 2021 worden afgerond.

Travala- Onze eerste commerciële betalingspartner is een van de leiders op het gebied van cryptovriendelijk reizen, waardoor gebruikers met XHV voor hotels, vluchten en meer kunnen betalen. Deze integratie zal worden afgerond in Q1 2021.

Team

Het is een erg druk jaar geweest voor het team met de lancering van xUSD door het mainnet. We zijn erg blij dat we nog twee leden hebben toegevoegd aan de Haven-crew:

Akil- is aan boord gekomen als Junior c ++ Developer en leerde aanvankelijk de codebasis en fijne kneepjes van Monero. Sindsdien werkt hij samen met neac aan de ThorChain-integratie en zal hij meer betrokken raken bij codering naarmate het project vordert.

Mattyk kwam bij het team als Delivery Manager en speelde een belangrijke rol bij het coördineren van de activiteiten tussen het ontwikkelaars-, marketing- en communicatieteam. Hij heeft veel ervaring met projectmanagement en heeft bijgedragen aan de implementatie van nieuwe projectsoftware en de ontwikkeling van websites.

We zijn altijd geïnteresseerd in het spreken met iedereen die denkt over de vaardigheden of kennis te beschikken om bij te dragen aan het project. Neem contact met ons op via Twitter of Discord en kom hallo zeggen.

Protocolontwikkelingen

In 2020 is een groot aantal echt belangrijke ontwikkelingen in het protocol opgetreden die uiteindelijk cruciaal zijn geweest om de "offshore" -component van de code van Haven betrouwbaar en veilig te laten werken. 

Enkele van de belangrijkste mijlpalen in het protocol zijn:

Mainnet-lancering van xUSD Meer dan een jaar van ontwikkelingswerk leidde tot de lancering in juli van xUSD, 's werelds eerste (en enige) echt private stablecoin, op het mainnet van Haven.

Afronden van “Proof-of-Value” wiskundeZorgt voor een veilige en betrouwbare conversieratio bij het wisselen tussen activa.

Open sourcing van de offshore codebase Het was altijd onze bedoeling dat, eenmaal voltooid, de offshore codebase open source zou worden gemaakt zodat meer mensen de authenticiteit en kracht van ons werk kunnen controleren en verifiëren. Het stelt iedereen ook in staat om de code te nemen en bovenop de Haven-basis te bouwen om het netwerk verder uit te breiden.

Stichting voor op CryptoNote gebaseerde gekleurde munten We zijn erg blij dat we het werk hebben voltooid aan 's werelds eerste CryptoNote-gebaseerde implementatie van gekleurde munten. Dit betekent dat in de toekomst vrijwel elke asset aan het netwerk van Haven kan worden toegevoegd. De volgende fase die in het eerste kwartaal van 2021 moet plaatsvinden, omvat goud, zilver, euro en Chinese yuan.

Nieuwe oracle-implementatiemethode De oracle-implementatie is opnieuw ontwikkeld om ervoor te zorgen dat er altijd een veilige, betrouwbare prijsfeed beschikbaar is voor het netwerk.

Ontwikkeling van een methode om transparantie van het circulerende aanbod mogelijk te maken Tijdens het ontwikkelingsproces van Haven werd om een aantal redenen besloten dat het belangrijk zou zijn om de levering van xAsset transparant te maken. Deze details zijn te vinden in onze herziene whitepaper.

Implementatie van een nieuwe tariefstructuur om xUSD-conversies mogelijk te maken Er is een nieuwe structuur voor conversievergoedingen geïmplementeerd om het juiste gebruik van het netwerk te helpen beschermen en stimuleren en om het duur te maken voor pogingen tot manipulatie.

Upgrade naar Haven 'Artemis' 1.2.0 inclusief Monero v0.16 De lancering van Haven 'Artemis' bracht verschillende upgrades naar de codebase en maakt het mogelijk om codeerwerk te voltooien en meerdere assets te implementeren op het mainnet van Haven.   

Gebruikerservaring

Nieuwe desktop- en webkluizen Het team heeft een aantal maanden besteed aan het ontwerpen en verfijnen van een reeks op maat gemaakte Haven-kluizen en netwerkproducten die nu zijn geïmplementeerd op mainnet. Deze bieden gebruikers een reeks opties om XHV ad xAssets in volledige privacy te openen, op te slaan en te converteren. 

Tool voor netwerkanalyse De netwerkanalysetool geeft een realtime overzicht van alle essentiële Haven-netwerkstatistieken, inclusief aanbod, spot / MA-prijzen, activaconversie en nog veel meer. 

Website Kennisbank De kennisbank staat nu live op de website van Haven en is een voortdurende ontwikkeling die zowel ondersteuning zal bieden aan gebruikers als informatie zal verschaffen over vele aspecten van het project.

Projectontwikkelingen

Slow Mist-beveiligingsaudit Als een belangrijk onderdeel van het verkrijgen van legitimiteit en het bieden van geruststelling aan onze gebruikers en investeerders, hebben we een onafhankelijke externe code-beveiligingsaudit laten uitvoeren. We zijn erg blij dat we de audit hebben doorstaan.

Publiceer Haven Whitepaper v3.0 De bijgewerkte Haven-whitepaper bevat veel van de hierboven genoemde ontwikkelingen en geeft een gedetailleerd overzicht van het werk dat is gestoken in het maken en lanceren van xUSD naar mainnet. 

Oprichting van de Haven Foundation Om de netwerkgroei te helpen en te helpen, besloot het team een stichting op te richten. Gevestigd in de Kaaimaneilanden, zal de stichting worden gebruikt om ondersteuning en financiering te bieden aan Haven-projecten en het doel te ondersteunen om zoveel mogelijk mensen financiële privacy en autonomie te bieden.

Haven merchandise winkel De Haven-merchandisewinkel is opgezet om het project te helpen promoten en supporters de mogelijkheid te geven om Haven-slabbetjes te kopen. 

Gemeenschap

Als laatste, maar zeker niet de minste: niets van het bovenstaande zou iets betekenen zonder onze gepassioneerde en actieve gemeenschap. Leden van de groeiende gemeenschap van Haven hebben bijgedragen aan het voortdurende succes van het project door alles te doen, van het schrijven van artikelen en het maken van video's tot het testen van het protocol en het ondersteunen van het netwerk. Al deze activiteiten hebben een groot verschil gemaakt in onze inspanningen om xUSD te lanceren en de wereld kennis te laten maken met Haven.

Verschillende leden van de gemeenschap hebben ook de tijd genomen om te helpen door inhoud aan de Knowledge Base toe te voegen en meerdere vertalingen van onze whitepaper en website te schrijven.

We hebben nu meer dan 7.000 volgers bereikt op Twitter en hebben actieve communities op Telegram en vele andere platforms. 

Het laat zien dat als we blijven bouwen en demonstreren waarom er een legitieme behoefte is aan Haven, na verloop van tijd steeds meer mensen dit project zullen ontdekken en erbij betrokken raken.

Bedankt voor ieders steun! Hier is een productief en succesvol 2021!

nl_NL_formalNederlands (Formeel)