Nieuwe CNY / USD-prijsfeed

Haven heeft de Chainlink CNY / USD Price Feed geïntegreerd om privé DeFi-transacties in xCNY mogelijk te maken

Meer dan een jaar geleden Haven heeft een integratie van Chainlink aangekondigd om toegang te krijgen tot prijsgegevens voor zowel XHV als xUSD. Hierdoor konden we in juli 2020 de eerste private stablecoin (xUSD) op mainnet lanceren. XUSD is algoritmisch gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, aangezien het protocol ervoor zorgt dat 1 xUSD altijd 1 USD waard is aan XHV. 

Gebaseerd op het succes van xUSD, maakt Haven nu gebruik van een extra Chainlink-prijsfeed dat volgt de wisselkoers tussen de Amerikaanse dollar en de Chinese yuan. Chainlink's CNY / USD gedecentraliseerde orakel levert nauwkeurige en fraudebestendige prijzen aan Haven die onze nieuwste privé, algoritmische stablecoin xCNY ondersteunen.

Uitbreiding van de integratie

Dit vermogen om in volledige privacy tussen activa op de blockchain te converteren, zonder dat een uitwisseling nodig is, is wat Haven uniek maakt. Orakels spelen een essentiële rol in dit proces omdat de prijsgegevens gebruikers in staat stellen XHV te branden om de juiste hoeveelheid xUSD te slaan en vice versa. 

De volgende belangrijke mijlpaal voor het Haven-ecosysteem is de verdere toevoeging van xAssets. Eenmaal live werken deze algoritmisch gekoppelde synthetische activa op vrijwel dezelfde manier als xUSD. Het protocol is gebouwd om ondersteuning voor een willekeurig aantal xAssets mogelijk te maken, zolang er een betrouwbare prijsfeed beschikbaar is. 

Een vorkdatum voor xAsset Mainnet wordt aangekondigd in Q1 2021, met goud (xAG), zilver (xAU), euro (xEUR) en de Chinese yuan (xCNY) die live gaan bij de eerste release, vandaar de tijdige toevoeging van Chainlink CNY Price Feed en de andere Chainlink Price Feeds zijn al actief om de andere activa te ondersteunen.

De primaire use-case van xAssets is de opslag van privé-activa. Haven is een Monero-vork, dus privacy is ingebakken in elk onderdeel van de architectuur. Elke transactie is gecodeerd, inclusief bron- en bestemmingsportefeuilles. Omdat activa algoritmisch worden geslagen, is de liquiditeit oneindig en is de slip nul. Dit, gecombineerd met lage kosten, biedt een unieke privé-uitwisselingsomgeving die DeFi mogelijk transformeert.

Haven gebruikt Chainlink omdat het is gebouwd om zeer robuust te zijn, terwijl het sterke prestatieverbeteringen biedt door zijn recente OCR-upgrade​Belangrijk is dat Chainlink gegevens van hoge kwaliteit heeft die afkomstig zijn van talloze gegevensaggregators, die elk prijsgegevens ophalen uit zowel CEX's als DEX's, deze wegen op basis van volume en uitschieters verwijderen. Dit voorkomt kwetsbaarheden zoals uitval van uitwisseling, onnauwkeurigheden in de uitwisseling of aanvallen op gegevensmanipulatie, zoals die worden gedaan door middel van flitsleningen. Gecombineerd met zijn gedecentraliseerde Oracle-infrastructuur, krijgen Haven-gebruikers sterke garanties van Chainlink-orakels over de veiligheid en betrouwbaarheid van het slaan en branden van xAssets.

Met name de Chainlink CNY / USD Price Feed stelt Haven in staat om 's werelds eerste private stablecoin te lanceren op basis van de Chinese Yuan, waardoor stabiele opslag van activa in hun respectieve markten mogelijk is op een manier die voorheen niet mogelijk was. 

Bezoek voor meer informatie over het Haven-protocol https://havenprotocol.org/

Over Chainlink

Chainlink is de meest gebruikte en veilige manier om universeel verbonden slimme contracten van stroom te voorzien. Met Chainlink kunnen ontwikkelaars elke blockchain verbinden met hoogwaardige databronnen van andere blockchains en real-world data. Chainlink wordt beheerd door een wereldwijde, gedecentraliseerde gemeenschap van honderdduizenden mensen en introduceert een eerlijker model voor contracten. Het netwerk stelt momenteel miljarden dollars veilig voor slimme contracten in onder meer de ecosystemen voor gedecentraliseerde financiën (DeFi), verzekeringen en gaming.

Chainlink wordt door honderden organisaties vertrouwd om de definitieve waarheid te leveren via veilige, betrouwbare datafeeds. Bezoek voor meer informatie kettingschakel, abonneer u op het Chainlink nieuwsbrief, en volg @kettingschakel op Twitter.

Docs | Onenigheid | Reddit | YouTube | Telegram | Evenementen | GitHub | Prijsfeeds | DeFi | VRF

nl_NL_formalNederlands (Formeel)