xAsset Fork

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Haven op 12 april 2021 nieuwe privé-activa zal lanceren voor mainnet!

Haven zal een hard fork uitvoeren op blokhoogte 831700 (op of rond 12.50 uur UTC op 12 april 2021) om de nieuwe xAsset-codebase te implementeren en xEUR, xCNY, xAU (Gold) en xAG (Silver) te lanceren. 

Deze nieuwe activa (aangeduid als xAssets) zijn privé, synthetische representaties van reële activa, traditionele valuta's en andere financiële instrumenten. Bij gebruik binnen de Haven Vault, zullen xAssets altijd hun beoogde waarde behouden dankzij het Haven's "mint and burn" protocol en het gebruik van gedecentraliseerde prijsorakels.  

Hieronder staan enkele belangrijke details over de lancering:

  • Eenmaal gelanceerd, kunnen deze nieuwe xAssets via xUSD in uw Haven-kluis worden geslagen.
  • Voor deze release gebruiken we opnieuw vertrouwde, gedecentraliseerde prijsorakels van ChainLink. Ze zijn hier te vinden: xEUR, xCNY, xAU (goud), en xAG (zilver)
  • xAssets zijn onderhevig aan standaard transactiekosten en een vast bedrag van 0,3% conversiekosten.
  • Na conversie van xUSD worden xAssets ontgrendeld na de standaard 10 blokbevestigingen (ongeveer 20 minuten). 
  • xAssets kunnen met hetzelfde proces van kluis naar kluis worden overgedragen en weer worden geconverteerd naar xUSD. 
  • Aanvullende informatie over xAssets en hun gebruik in het Haven-ecosysteem is te vinden in ons Kennis basis

Voor pools en miners moet u upgraden naar de nieuwste daemon. De release zal v1.3.0a zijn en binnenkort beschikbaar op Github.

Voor Haven-gebruikers hoeft u nog niets te doen. Op of voor 12 april moet u uw Haven-kluis upgraden om de nieuwe xAssets te kunnen gebruiken. We bevinden ons in de laatste fase van het testen van de geüpgradede desktop- en webkluizen en zijn van plan deze kort voor de splitsingsdatum uit te brengen. 

Deze lancering is het resultaat van talloze uren werk van ons ontwikkelingsteam en een ongelooflijke community. Bedankt aan iedereen die heeft geholpen met testen, bugs opsporen en met ons heeft samengewerkt om een vlotte lancering van deze nieuwe middelen te garanderen. Dit is het begin van een nieuw tijdperk van financiële privacy en vrijheid!

nl_NL_formalNederlands (Formeel)