Haven-protocol: vorkupdate en volgende stappen

Fork 1: terugdraaien succesvol 

Na de release van v1.4.1 vorige week, gebruiken de meeste exchanges, pools en andere nodes nu de nieuwste versie van het Haven-protocol. 

Sommige miners ondervonden een probleem met de originele fork (v1.4.0), wat resulteerde in meldingen van afgewezen transacties. Dit probleem is opgelost door de nieuwste versie (v1.4.1). De ketting werkt nu soepel. XHV, xUSD en xAssets kunnen nu probleemloos worden verzonden en ontvangen.

Het terugdraaien is nu voltooid en succesvol. Dit is de eerste stap in het herstelplan met twee vorken van het Haven-protocol, gedetailleerd hier

Beurzen heropenen 

Alle uitwisselingen zijn op de hoogte gebracht van de nieuwe versie en dat stortingen en opnames nu kunnen worden ingeschakeld. Ze zullen elk op hun eigen tijd online komen, maar ze zouden moeten verhuizen om de gebruikelijke service te herstellen. Stortingen en opnames op TradeOgre zijn nu open.

Daarnaast werken we met elke beurs om ervoor te zorgen dat hun eigen interne saldi correct zijn en doen we waar nodig betalingen vanuit de governance-portemonnee om aan onze verplichtingen te voldoen. 

We zijn ons ervan bewust dat sommige beurzen transacties proberen terug te vorderen die zijn teruggedraaid door de terugdraaiing door gebruikers te verzoeken om terugboeking of het opnieuw verzenden van geld dat is teruggedraaid. We bedanken de personen die hebben meegewerkt aan de uitwisselingen. Technisch gezien zijn die fondsen niet van de gebruiker en moeten ze worden teruggegeven aan de uitwisseling. Beurzen profiteren niet van deze opbrengsten. Deze acties komen direct ten goede aan het Haven-protocol, omdat er minder geld uit de governance-portemonnee nodig is om de uitwisselingen te compenseren. 

Omdat de meeste fondsen voor governance-portemonnee in xUSD zijn, wat momenteel niet kan worden omgezet in XHV, waren XHV-leningen nodig om de periode te overbruggen tussen nu en het moment waarop conversies worden ingeschakeld. We bedanken de leden van de gemeenschap die het project met deze leningen hebben ondersteund.

Vergoeding van mijnbouwpool

Wij zijn van mening dat alle mijnpools nu zijn vergoed voor elke XHV die is gedolven na de terugdraaihoogte. Dit zorgt ervoor dat alle miners die met een pool werken, zijn betaald om het netwerk in leven te houden. Als er pools of miners zijn die niet zijn gecompenseerd, stuur dan de details rechtstreeks naar @xmattyk. Deze vergoedingen zijn ook afkomstig van de Haven Protocol governance wallet. 

We hopen dat dit de toewijding van het team aan onze waardevolle miners en pools aantoont die gedurende deze periode ongelooflijk ondersteunend zijn geweest.

Verkenner en bevoorradingscijfers 

Het Haven-protocol ontdekkingsreiziger is opnieuw ingeschakeld als onderdeel van de v1.4.0-update.

Voorafgaand aan de update was er een discrepantie tussen de circulerende aanbodcijfers voor XHV, xUSD en xAssets.

Dit is nu opgelost door de vork en alle leveringscijfers zijn nu correct. We werken afzonderlijk aan het bijwerken van de netwerkpagina om de bijgewerkte circulerende voorraadcijfers weer te geven.

Testen van een eenheid

We zijn momenteel bezig met het opzetten van unit-tests om kernfuncties te automatiseren. Dit zal tijdens de ontwikkeling worden gebruikt om ervoor te zorgen dat nieuwe functies de oude code niet breken. We zijn van plan onze bibliotheek met unit-tests aanzienlijk uit te breiden. Als iemand in de gemeenschap het project met deze tests wil ondersteunen, neem dan rechtstreeks contact met ons op.

Stagenet

Om onze pre-release tests te verbeteren, zijn we begonnen met het opzetten van een nieuwe stagenet-omgeving, ontworpen om het mainnet na te bootsen. Het zal 2 mining-pools bevatten, evenals solo-mijnwerkers die gemeenschappelijke mining-software gebruiken, om het mainnet te weerspiegelen.

Dit stagenet wordt alleen bijgewerkt nadat de unit-tests door kernontwikkelaars afzonderlijk op tesnet zijn voltooid, en het zal op precies dezelfde manier worden beheerd als een mainnet-omgeving.

Deze nieuwe omgeving is hier te zien:

Ontdekkingsreiziger Stagenet: https://explorer-stagenet.havenprotocol.org

Vault Stagenet : https://vault-stagenet.havenprotocol.org

Seed01 : seed01-stagenet.havenprotocol.org (ook een remote node op poort 37750)

Seed02 : seed02-stagenet.havenprotocol.org (ook een remote node op poort 37750)

 
Kluisschermen 

Ter herinnering, omdat conversies gepauzeerd blijven, wordt de XHV-prijs (voortschrijdend gemiddelde) niet weergegeven in desktop- en webkluizen. Als gevolg hiervan wordt de waarde van uw XHV-bezit weergegeven als 0. Uw XHV en xAssets worden nog steeds weergegeven op het tabblad activa, en zolang uw kluis correct is gesynchroniseerd, is dit gewoon een tijdelijk weergaveprobleem dat geen invloed heeft op de geld in uw kluis. 

Vork 2 update

Fork 2 herstelt de xUSD- en xAsset-conversies van het Haven-protocol. Deze fork omvat een fundamentele update van de protocolbeveiliging en een nieuwe transactievalidatiemethode. Dit blokkeert alle aanvalsvectoren die verband houden met de munt- en brandexplosies van juni 2021. De eerste ontwikkelingswerkzaamheden voor deze nieuwe validatiemethode zullen naar verwachting deze week worden afgerond. Er worden echter geen risico's genomen en we zullen zoveel tijd gebruiken als nodig is om ervoor te zorgen dat de juiste controles en audits zijn voltooid voordat deze code wordt vrijgegeven en een datum voor Fork 2 wordt gepland.

nl_NL_formalNederlands (Formeel)