Verbetering van ontgrendeling wijzigen

Een stap dichter bij digitaal geld

Het langetermijndoel van het Haven-protocol is altijd geweest om een echte digitale versie van contant geld te bieden, die door iedereen en overal kan worden gebruikt. 

Een van de belangrijkste aspecten om Haven echt bruikbaar en flexibel te maken, is de mogelijkheid om de privé-activa van het netwerk om te zetten met minimale wrijving voor gebruikers. Naarmate het netwerk groeit en volwassener wordt, zal de gebruikerservaring worden verfijnd, en we zijn nu zeer verheugd te kunnen aankondigen dat een belangrijke stap voorwaarts in dit opzicht in het protocol is geïmplementeerd. 

Verbetering van ontgrendeling wijzigen

Tot nu toe, wanneer u een bedrag XHV naar uw Haven Vault stuurt om te converteren naar xUSD, was het waarschijnlijk dat het "wissel"-gedeelte van dat bedrag zou worden vastgehouden voor dezelfde duur als het bedrag dat u wilt converteren.

Een voorbeeld hiervan is hieronder weergegeven:

Jonny stuurt 10 XHV naar zijn kluis en wil 6 XHV converteren naar xUSD met de lage (7 dagen) prioriteitsontgrendeling. Dit converteert de 6 XHV maar vergrendelt ook de resterende 4 XHV (de verandering) voor dezelfde periode (7 dagen). 

U kunt details lezen over hoe een CryptoNote 'note'-transactie werkt hier

Dit maakt het voor gebruikers lastig om hun activa te beheren zonder mogelijk delen van hun saldo onbruikbaar te maken totdat de transactie is voltooid.

Maar nu niet meer. 

De ontwikkelaars van Haven hebben nu een nieuwe methode geïmplementeerd om het probleem met het ontgrendelen van wijzigingen voor gebruikers te elimineren. Deze verbetering is van toepassing op alle conversies, inclusief XHV<>xUSD en xUSD<>xAssets.

In plaats van het volledige bedrag vast te leggen voor de duur van de blokkeringsperiode, wordt het wijzigingsgedeelte van de conversie nu alleen vergrendeld voor de minimum 10 blokken (~20 minuten) volgens standaardoverdrachten.

Dus in het bovenstaande voorbeeld wordt de wijziging van 4 XHV binnen 20 minuten ontgrendeld in plaats van 7 dagen. 

Het technische stukje

Dit is bereikt door aanvulling van de conventionele 'tx.unlock_time' veld met een vector van ontgrendelingstijden; één per transactie-output. Dankzij de functionaliteit kunnen individuele uitgangen op verschillende tijdstippen worden ontgrendeld. 

In het geval van een 'offshore' tx, stelt het ons in staat om de geconverteerde bedragen vast te zetten voor de volledige termijn (tot 7 dagen, of 21 dagen onder de nieuwe tokenomics ontwerp), terwijl de niet-geconverteerde (wissel)bedragen worden ontgrendeld na de blokperiode van 10 voor overdrachtsbelastingen.

Dank aan het team van Loki voor hun werk aan deze functie en ook aan communitylid Harrison voor zijn bijdrage bij het aanpassen ervan voor Haven.

nl_NL_formalNederlands (Formeel)