Projectupdate juli 2021

Invoering

De primaire focus voor juli waren stappen om te herstellen van de exploits in juni. De release van de vork v1.4.1 markeert het begin van het proces, en veel van de basis voor herstel is nu voltooid. We hebben de grootste hindernissen overwonnen door de keten terug te draaien, een groot deel van de impact van de exploit te verminderen en dingen recht te zetten met uitwisselingen en pools.

Zie hier voor de laatste details over het herstelproces: https://havenprotocol.org/2021/07/26/haven-protocol-fork-update-and-next-steps/

We twijfelen er nu niet aan dat we er sterker uit zullen komen, met een geharde codebase, terwijl we ervoor zorgen dat het protocol zo snel mogelijk volledig operationeel is.

Codebase-updates

Als gevolg van de recente exploits voeren we een revisie en update uit van de Haven-codebase. We werken momenteel samen met meerdere experts in Monero om alle aspecten van de conversiecode te helpen verbeteren. Dit omvat aanvullende validaties die zijn geschreven door de Haven-ontwikkelaars om toekomstige pogingen om het conversieproces van activa te manipuleren, te voorkomen. Een revisie van RingCT Proofs voegt een tweede laag toe aan de conversievalidatie die elke poging tot manipulatie van de vergoedingen of het minten/branden van gegevens blokkeert.

Terugdraaien en lancering van Haven Protocol v1.4.1

Op 8 juli 2021 nam de gemeenschap deel aan een stemming om te beslissen over de toekomst van het protocol. Er werd met een beslissende 95%-meerderheid besloten om de keten terug te draaien naar blok 886575. Dit is nu live gegaan na een netwerk rollback en hard fork uitgevoerd op 20 juli.

Alle details lees je hier: https://havenprotocol.org/2021/07/20/haven-protocol-successfully-deploys-rollback-hard-fork/

Update naar kostenstructuur

Na de lancering van de 2e fase van xAssets naar mainnet en na enkele weken netwerkmonitoring hebben we de beslissing genomen om de vergoedingenstructuur voor xUSD <> xAsset-conversies bij te werken. Een van de redenen voor de wijzigingen was een probleem vanwege de vertraging van de prijsfeed bij xBTC-conversies. Hierdoor konden gebruikers effectief handelen tussen xBTC en xUSD, vrijwel zonder risico, wat leidde tot onnatuurlijke inflatie. 

Om dit te verminderen hebben we nu een nieuwe tariefstructuur geïmplementeerd, zoals hieronder weergegeven:

  • 48 uur ontgrendelingstijd op xAsset-conversies (xUSD <> xAssets)
  • 0,5%-vergoeding en is als volgt verdeeld:
    • 80% (0.4%) wordt verbrand om de inflatie-impact te verminderen
    • 0.05% gaat naar mijnwerkers
    • 0.05% gaat naar governance-portemonnee

Kluisupdates

In navolging van de recente exploits hebben we nu bijgewerkte kluizen voor alle platforms uitgebracht. Versie 1.4.1 bevat de bijgewerkte tariefstructuren in afwachting van de herlancering van xAsset-conversies.
Links naar alle kluizen zijn hier te vinden: https://havenprotocol.org/products/

ThorChain-integratie-update

Hoewel de integratie van THORChain een belangrijke stap voor het project blijft, staat het momenteel stil terwijl de codebase belangrijke updates en audits ondergaat. Het is de bedoeling dat de integratie wordt voortgezet zodra Haven de 2e hard fork van het netwerk heeft uitgevoerd en xAsset-conversies opnieuw heeft geïnstalleerd.

Haven Verbeteringsproces

Naarmate we verder gaan met het uitbreiden van de reikwijdte van het project en het aantal ogen dat de code beoordeelt, zal het steeds belangrijker worden om een meer formele benadering te creëren voor het opnemen en afhandelen van bugs. Dit is een continu proces en zal periodiek worden beoordeeld om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor het beoogde doel. We zijn bezig met het afronden van een nieuw bug bounty-programma en dit zal worden gepubliceerd zodra het klaar is voor gebruik.

Wij bepalen de meest geschikte plaats om de projectprocesdocumenten op te bouwen en te onderhouden en adviseren zodra dit is overeengekomen en in gang is gezet.

Gemeenschap

Na wat een paar uitdagende weken waren voor het team en de gemeenschap, zijn we erg blij met de fenomenale steun van veel leden van de gemeenschap om het team te helpen om ons weer op het goede spoor te krijgen. 

Een daarvan is @dougiewatts, die na de lancering van een nieuwe netwerkanalysetool de functionaliteit van zijn platform heeft uitgebreid met een xAsset-swapservice. Dit geeft gebruikers een andere optie om tussen items te wisselen terwijl conversies in de kluis zijn opgeschort.

Je kunt het hier uitproberen: https://havex.io/ en kunnen contact opnemen met eventuele vragen op hun Twitter op https://twitter.com/havex_io

We hebben ook een snelstartgids in de Haven-kennisbank hier.

Social-mediakanalen blijven sterk groeien, waarbij we 20k Twitter-volgers en meer dan 8k Discord-leden bereiken.

We zijn ook verheugd dat er nog vier Discord-communityleden aan boord zijn gekomen als communitymanagers om te helpen met het begeleiden van gebruikers en het ondersteunen en organiseren van de standpunten van de community om het project vooruit te helpen. Dus, welkom bij @xS, @xIngloriouscrypto, @mash en @Drayan en waardeer de hulp en input die jullie geven.

nl_NL_formalNederlands (Formeel)