Conversies onderbroken

Op 6 juni 2022 werden conversies tussen alle activa op het Haven-netwerk opgeschort. Deze actie was een reactie op de marktomstandigheden en in het belang van de veiligheid op lange termijn van het project en de gemeenschap.

De werkgroep gemeenschapseconomie handelde snel, in het belang van het protocol en in overeenstemming met het bredere gemeenschapsgevoel. Er werd gestemd om dit te onderschrijven, de gemeenschap stemde met 92% voor en als zodanig blijven conversies tot nader order gepauzeerd.

Waarom is het gedaan?

Er waren een aantal factoren betrokken bij het recente circulerende aanbod en het bestaande economische model van Haven, die allemaal samenvielen om het potentieel te creëren voor een hyperinflatoire gebeurtenis die een blijvende en schadelijke impact op het netwerk had kunnen hebben. 

De recente ineenstorting van Luna heeft het algemene marktvertrouwen in algoritmische stablecoins geschokt en heeft dus ook een zwakke marktactiviteit voor Haven veroorzaakt als een domino-effect. Er zijn echter duidelijke verschillen tussen de oorzaak van Luna's instorting en enig waargenomen risico voor Haven. Je kunt erover lezen in onze recente blogpost hier: https://havenprotocol.org/2022/05/11/haven-protocol-community-update/

Bovendien had de economische werkgroep al het potentieel besproken voor on-chain-mechanismen die conversies automatisch zouden pauzeren. Dit zou in het protocol worden ingebouwd en worden geactiveerd als vooraf bepaalde activaverhoudingen in het netwerk worden bereikt. Deze handmatige interventie bracht de ontwikkeling hiervan effectief vooruit.

Wanneer gaan ze weer verder?

De CEWG bespreekt actief een reeks ideeën en oplossingen om het netwerk te versterken en toekomstige economische aanvallen te helpen verminderen. Sommigen van hen worden besproken in onze recente blogpost die hier te vinden is: https://havenprotocol.org/2022/05/31/economics-working-group-update/. Ze hebben de talrijke ideeën en suggesties van de bredere gemeenschap overgenomen en zijn bezig deze te verfijnen voordat ze een voorstel voor de gemeenschap indienen om over te stemmen.

De kernontwikkelaars worden geraadpleegd over implementatietijdlijnen en -beperkingen en hiermee zal rekening worden gehouden bij het indienen van het voorstel aan de gemeenschap.

Met dit in gedachten is er geen datum vastgesteld voor het opnieuw inschakelen van conversies. De werkgroep zal er echter naar streven om regelmatig de voortgang te communiceren.

Voor iedereen die het netwerk wil betreden of verlaten, is het belangrijk op te merken dat XHV en xUSD nog steeds kunnen worden verhandeld op alle beurzen waar ze zijn genoteerd. U kunt uw activa ook overdragen van en naar uw Haven Vault. 

NOTITIE: Terwijl de conversies zijn onderbroken, wordt uw portfoliowaarde onjuist weergegeven omdat de prijsfeed is uitgeschakeld.

Dank aan de hele Haven-gemeenschap voor hun geduld terwijl de werkgroep een oplossing ontwikkelde om het economische model te versterken ten behoeve van het project op lange termijn.

nl_NL_formalNederlands (Formeel)